Hvordan får studenter fra i år eksamensbeviset med i ansøgningen?

Dette svar er kun relevant for ansøgere med dansk CPR-nummer og en dansk gymnasial uddannelse.

Hvis du afslutter din danske gymnasiale eksamen i 2016, kan du - hvis du udelukkende vil søge kvote 1 - vente med at underskrive dine ansøgninger til dit eksamensbevis er blevet lagt i Eksamensdatabasen. Du kan forvente, at dit eksamensbevis er lagt i Eksamensdatabasen, når du får eksamensbeviset i hånden på dit gymnasium. Når du har modtaget eksamensbeviset i hånden, logger du ind i Optagelse.dk med dit NemID. Husk at det skal du gøre inden 5. juli kl. 12.

Hvis du har søgt uddannelsen, inden du fik dit eksamensbevis, skal du følge denne vejledning:

Inden den 5. juli kl. 12 skal du logge ind på Optagelse.dk og trykke på knappen Tjek for nyt eksamensbevis under fanen Adgangsgrundlag.

Hvis eksamensbeviset er i Eksamensdatabasen får du denne besked:

Når du vælger Ok, vil du under fanen Bilag kunne se eksamensbeviset.

Der sker ikke en opdatering af oplysningerne på fanen Adgangsgrundlag, når eksamensbeviset uploades. Feltet eksamensresultat bliver ikke udfyldt. Det er dog ikke et problem. Uddannelsesstederne kan nemlig se dit eksamensbevis og giver dig automatisk bonus 1,08 for tidlig studiestart, når du har en gymnasial uddannelse fra samme år, som du søger optagelse i.

På fanen Bilag kan du se, at eksamensbeviset er tilføjet alle dine ansøgninger på prioriteringslisten. Du kan kontrollere, at eksamensbeviset er korrekt ved at trykke på bilaget.

Uddannelsesstederne får nu automatisk besked om, at de kan hente beviset.

Vigtigt

Hvis eksamensbeviset ikke er i eksamensdatabasen, skal du selv uploade det under fanen Bilag. Husk med flueben at få knyttet eksamensbeviset til alle dine ansøgninger inden ansøgningsfristen udløber.