Om Optagelse.dk

Optagelse.dk har til formål at lette tilmeldingen til ungdomsuddannelserne og ansøgning til de videregående uddannelser ved at digitalisere ansøgningsprocessen.

Udviklingen af systemet er et led i regeringens moderniseringsprogram ”En enklere offentlig sektor” om regelforenkling og initiativer, der kan gøre det lettere at være borger i Danmark.

Ungdomsuddannelser

I 9. eller 10. klasse

Hvis du går i 9. eller 10. klasse, skal du udfylde din uddannelsesplan (ansøgning) på Optagelse.dk. Du skal som ansøger bruge dit UNI-Login, og en forælder/værge skal underskrive digitalt med deres NemID.

Ude af 9. eller 10. klasse

Du har to mulige måder at søge på.

  1. Hvis du har NemID, kan du logge ind med det. Hvis du er under 18 år, skal ansøgningen underskrives digitalt af en forælder/værge.
  2. Du kan udfylde en delvis digital ansøgning på Optagelse.dk. Det kræver kun en email-adresse. Du skal indsende en underskrevet følgeskrivelse til sidst, og hvis du er under 18 år, skal følgeskrivelsen underskrives af en forælder/værge..

 

Videregående uddannelse

Alle ansøgere til de videregående uddannelser skal søge digitalt på Optagelse.dk.

Der er to ansøgningsfrister: For kvote 2 er ansøgningsfristen den 15. marts kl. 12.00 og for kvote 1 er ansøgningsfristen den 5. juli kl. 12.00.

Alle ansøgere med dansk cpr-nummer skal søge med NemId. Ansøgere uden NemId kan søge delvis digitalt.

Understøttede browsere og operativsystemer

Nedenstående kombinationer af styresystemer og browserversioner kan anvendes i forbindelse med ansøgning på Optagelse.dk (markeret med et X i skemaet)

Styresystem \ Browser

IE 11 Edge Firefox Safari Chrome
Windows Vista/7/8/8.1/10 X X (Kun Windows 10) X   X
Mac OS X     X X X

  • IE 10 understøttes ikke. Der er en sikkerhedsbrist i IE 10 og Microsoft anbefaler, at brugere med IE 10 opdaterer til IE 11
  • Ældre udgaver af FireFox, Safari og Chrome fungerer muligvis fortsat. I modsat fald anbefales disse brugere at opgradere.

Browseren skal være opsat til at afvikle Java og Javascript samt acceptere cookies. Desuden skal browseren kunne håndtere popups. Skærmstørrelsen skal være 1024x768 eller mere.

Aktuel information og driftstatus

Current information and operation status